Tojiro Kamień do użytku domowego 1000/3000
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Ustaw jedną częstotliwość dostaw dla wszystkich produktów subskrypcyjnych z twojego koszyka co:
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Tojiro Kamień do użytku domowego 1000/3000
Opis produktu:
Przedstawiamy profesjonalny kamień do ostrzenia noży stalowych kuchennych. Granulacja przeznaczona do podostrzania noża, gdy ostrze nie uległo większym uszkodzeniom lub całkowitemu stępieniu. Granulacja o wartości 3000 to kamień przeznaczony do końcowego wygładzania, polerowania. Jest wyposażony w poręczną podstawę, która ma antypoślizgowe nóżki.
Dane techniczne:
- Wymiary: 175 x 55 x 27 mm
- Ziarnistość: kamień dwustronny 1000/3000
Historia marki Tojiro rozpoczęła się w 1955 roku
Od stworzenia pierwszego noża do owoców ze stali nierdzewnej. W tamtym okresie najpopularniejsza była stal węglowa, a Tojiro dążyło do rewolucji, która miała odmienić oblicze stali nierdzewnej uważanej wtedy za produkt niskiej jakości. Tojiro wykonuje noże z jednej z najpopularniejszych stali VG-10, której receptura została opracowana przez Takefu Special Steel co. Ltd specjalnie do wyrobu wysokogatunkowych ostrzy. Charakteryzuje ją długi czas trzymania ostrości oraz łatwość ostrzenia.
Tojiro dąży do równowagi między tradycją, a innowacyjnymi technologicznymi
Tradycyjne technik używane od setek lat przez japońskich kowali, wytwarzających wielowarstwowe ostrza i łączących dzisiejszą zaawansowaną technologię, czyni noże Tojiro wyjątkowymi, obejmuje europejskie i japońskie kształty ostrzy, więc z pewnością znajdziesz odpowiedni nóż kuchenny do swoich potrzeb.
Oferujemy m.in. noże szefa kuchni przeznaczone do między innymi cięcia warzyw, ziół, owoców i wędlin. Charakteryzują się one wyjątkowo trwałą klingą i niespotykanymi walorami estetycznymi. Proponujemy stosunkowo tanie oryginalne noże japońskie, które godzą japońską tradycję z nowoczesnością. Zachęcamy do zapoznania się z pełną ofertą związaną z japońskimi nożami kuchennymi.
Gwarancja obejmuje wyłącznie uszkodzenia wynikające z ukrytych wad produkcyjnych lub materiałowych pod warunkiem, że:
1. Narzędzie było użytkowane zgodnie z instrukcją obsługi i przeznaczeniem oraz odpowiednio konserwowane;
2. Stosowane było w zalecanych przez producenta warunkach;
Gwarancją nie są objęte uszkodzenia wynikające z niewłaściwej eksploatacji.