Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 18 cm
Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 18 cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 18 cm

Kod
SNMH-1106
Producent
Rozmiar

589,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt niedostępny
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Nóż kuchenny Szefa kuchni z serii Tamahagane Tsubame Black to wielozadaniowe narzędzie każdego szefa kuchni, idealnie sprawdza się w niemal wszystkich podstawowych czynnościach w kuchni od siekania warzyw po porcjowanie mięsa. Nóż Szefa kuchni to jeden z niezbędników, każdej kuchni, a długość 18 cm jest optymalna i odpowiednio wyprofilowana gwarantując użytkownikowi komfort i swobodę ruchu w codziennym użytkowaniu.

Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.

Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

Dane techniczne:

- Ostrze: rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
- Rękojeść: czarna micarta
- Twardość: 61 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 31,5 cm
- Długość ostrza: 18,2 cm
- Szerokość klingi: 4,2 cm
- Grubość klingi: 1,8 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 184 g

Do pobrania
Symbol
SNMH-1106
Kod producenta
4906496715069
Rodzaj szlifu
Dwustronny
Typ ostrza
Gyuto/Szefa kuchni
Kształt ostrza
Gyuto/Szefa kuchni
Sposób ostrzenia
Szlif dwustronny
Marka
Tamhagane
Typ stali
Stal nierdzewna
Producent
Tamahagane
Rodzaj stali
VG (1,2,5,10,XEOS)
VG (1,2,5,10)
Długość ostrza
16 - 19 cm

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Jest to kolejna stal wysokiej klasy z Huty Takefu Steel Ltd. Ma mniej dodatków węglikotwórczych niż VG-10 przy podobnym, wysokim udziale chromu i węgla. Zawartość tych pierwiastków jest wyższa niż w przeciętnych stalach nierdzewnych. Przy precyzyjnie zaprojektowanym składzie krystalizacja węglików eutektycznych w stalach typu VG jest specjalnie opóźniana, żeby uzyskać ich jak najbardziej jednolitą strukturę i tym samym zwiększyć twardość stali.

Stal została opracowana z przeznaczeniem na wysokogatunkowe narzędzia do cięcia. Po hartowaniu stal tego typu osiąga twardość około 60 HRC, wysoka twardość gwarantuje dobre trzymanie ostrości. Charakteryzuje się wysoką odpornością na korozję, ale również na zużycie i pękanie.

Skład:

  • Węgiel: 0,7-0,8 %
  • Chrom: 13-15 %
  • Molibden: 0,2-0,4 %
  • Wanad: 0,1-0,2 %
  • Nikiel: <0,25%
  • Miedź: <0,25%

Marka Tamahagane słynie z produkcji noży od ponad 60 lat 

Po wielu latach stała się jednym z najpopularniejszych produktów tworzonych w Tsubame City. Noże Tamahagane słynną z najwyższej jakości wykonania i świetnej obróbki stali.

Łączą oni tradycyjne techniki jak ręczne ostrzenie oraz polerowanie z najnowszymi technologiami jak m.in. roboty do spawania.

Topową stalą wykorzystywaną w nożach Tamahagane jest nierdzewna stal VG-5 o twardości 61 HRC +/- 1, stal ta występuje w seriach takich jak Kyoto, Tsubame oraz San jest ona dodatkowo przekuwana na zimno. Przekłada się to na dużo lepsze parametry samej stali jak zwiększoną gęstość stali, odporność na ścieranie oraz wyższa twardość.

Noże Tamahagane to świetny wybór dla osób szukających piękna i elegancji.

Noże świetnie sprawdzą się w domowej kuchni, jak również w profesjonalnym użytku.

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 118 opinii
pixel