Darmowa wysyłka od 300 zł
Zwrot do 14 dni
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm

Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm

Kod
HKC-3010D
Producent
Rozmiar

1 289,00 zł

brutto / 1szt.
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: / szt.
Cena regularna: / szt.
Możesz kupić za pkt.
z
Potrzebujesz pomocy? Chcesz zamówić telefonicznie?Zadzwoń do nas: +48 662 255 357
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Skontaktuj się z obsługą sklepu, aby oszacować czas przygotowania tego produktu do wysyłki.
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Wysyłka
14 dni na łatwy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm
Mcusta Zanmai Classic Damacus VG-10 Corian Nóż Sujihiki 24 cm
Bezpieczne zakupy
Po zakupie otrzymasz pkt.

Nóż Mcusta Zanmai, bardzo podobny do Yanagiby, często nazywany jej zachodnim odpowiednikiem. Z tą różnica, że ma dwustronny szlif. Długie i wąskie ostrze, zaprojektowane jest do obróbki mięsa i ryb. Jest bardzo precyzyjnym nożem, a jego długość sprawia, że cięcie wykonamy jednym płynnym ruchem. Będzie doskonałym uzupełnieniem dla Santoku czy Nakiri.

Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj.

Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny jest dostępny w zakładce Skład stali.

Dane techniczne:

- Ostrze: 33 warstwowa stal rdzeń VG-10
- Rękojeść: kompozyt corian
- Twardość: 61 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 37,4 cm
- Długość ostrza: 24,0 cm
- Szerokość klingi: 3,7 cm
- Grubość klingi: 1,7 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 185 g

Do pobrania
Marka
Podmiot odpowiedzialny za ten produkt na terenie UE
Hiendkitchen Adam WolnyWięcej
ProducentMarusho Industry Inc.Adres: 2777-1 Shobuzawa, SekiKod pocztowy: 501-3936Miasto: GifuKraj: JaponiaAdres email: info@marusho-kogyo.jp
Podmiot odpowiedzialnyHiendkitchen Adam WolnyAdres: Natalii Gąsiorowskiej 10Kod pocztowy: 03-107Miasto: WarszawaKraj: PolskaNumer telefonu: +48 660 072 720Adres email: gpsr@hiendkitchen.com
Symbol
HKC-3010D
Kod producenta
4964496956103
Rodzaj szlifu
Dwustronny
Marka
Mcusta Zanmai
Producent
Mcusta
Typ ostrza
Sujihiki/Do porcjowania
Sposób ostrzenia
Szlif dwustronny
Typ stali
Stal nierdzewna
Rodzaj stali
VG (1,2,5,10,XEOS)
VG (1,2,5,10)
Długość ostrza
20 - 24 cm
Kształt ostrza
Sujihiki/Do porcjowania

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie

Stal nierdzewna opracowana w Takefu Special Steel co. Ltd w Japonii specjalnie z myślą o produkcji wysokiej klasy ostrzy. W założeniu chciano uzyskać parametry stali przewyższające popularna japońska stal AUS8. Otrzymano stal, której parametry są świetnym kompromisem pomiędzy trzymaniem ostrości (minimalnie tylko słabszym niż w 154CM/ATS34) a łatwością ostrzenia nawet wysoko zahartowanej VG-10. Lepsze parametry od w.w. stali osiągnięto także w kwestii odporności na pęknięcia czy wykruszenia. Stal VG-10 jest określana jako nierdzewna, ale musimy pamiętać, że nie ma stali nierdzewnych w 100% i odpowiednich warunkach może ona się pokryć patyną czy w dalszej konsekwencji nawet rdzą powierzchniową.

Zależnie od producenta noży hartuje się ją nawet do 64 stopni HRC. Mimo iż opracowano ją w założeniach jako stal na wysokiej klasy noże kuchenne dziś używana jest na różnego rodzaju topowe noże znanych marek takich jak tojiro, mcusta, spyderco, boker itp. Japończycy bardzo niechętnie sprzedają tę stal poza Japonię więc większość ostrzy wykonanych z oryginalnej VG-10 musi być produkowana w Japonii.

Skład stali:

- węgiel: 1%
- chrom: 15%
- molibden: 2%
- wanad: 0,2%
- kobalt: 1,5%

Sprawdź za co odpowiadają poszczególne pierwiastki

Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 163 opinii
pixel