Takeshi YBB Nóż Santoku 18cm VG-10

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: H-V10D-SA-180YBB
  • Producent: Takeshi Saji
  • Kod producenta: H-V10D-SA-180YBB
  • Dostępność: Jest Jest  (5 szt.)
    Czas realizacji: 24 h
  • szt.
  • Cena netto: 1 438,21 zł / szt. 1 769,00 zł / szt.

Takeshi Saji Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm

Opis produktu:

Przedstawiamy tradycyjny ręcznie kuty nóż kuchenny wykonany przez mistrza Takeshi Saji, nóż Santoku z ostrzem o długości 18 cm, doskonale sprawdza się do krojenia mięsa, ryb oraz warzyw i owoców. Dzięki swoim gabarytom ostrze doskonale sprawdza się w krojeniu dużych produktów takich jak arbuz czy kapusta. Doskonale sprawdza się podczas codziennych prac kuchennych.

Noże mistrza Takeshi Saji, ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać od przedstawionych zdjęć. Każdy wzór jest unikatowy, co sprawia, że noże są wyjątkowe i niepowtarzalne.

Dane techniczne:

- Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
- Rękojeść: kość bycza
- Twardość: 61 HRC
- Długość całkowita: 31 cm
- Długość ostrza: 18 cm
- Szerokość klingi: 5 cm
- Grubość klingi: ok. 2.5 mm
- Waga: ok. 220 g

Główne cechy

Typ ostrza: Santoku
Twardość HRC +/- 1: 61
Rodzaj stali: VG-10
Długość ostrza: 18 cm
Klinga nierdzewna: tak
Sposób ostrzenia: Dwustronny Symetryczny
Stal wielowarstwowa: Tak, 10-101 warstw
Rękojeść: Klasyczna nitowana, Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża: Nóż kuchenny