Takeshi Nóż Bunka 17cm Blue Steel

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: HD-136
  • Producent: Takeshi Saji
  • Kod producenta: HD-136
  • Dostępność: Jest Jest  (5 szt.)
    Czas realizacji: 24 h
  • szt.
  • Cena netto: 1 706,50 zł / szt. 2 099,00 zł / szt.

Takeshi Saji Nóż bunka ręcznie kuty 17cm

Opis produktu:

Przedstawiamy tradycyjny ręcznie kuty nóż kuchenny wykonany przez mistrza Takeshi Saji, stworzył swoje unikalne, wielobarwne stalowe ostrze, wykonane z rdzenia ze stali Blue Steel # 2 okutego wieloma warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi. Nóż Bunka z ostrzem o długości 17 cm, doskonale sprawdza się do krojenia m.in wołowiny. Dzięki swoim gabarytom ostrze doskonale sprawdza się w krojeniu większych płaszczyzn. Bunka jest na tyle wszechstronna, aby poradzić sobie większością zadań w kuchni, dzięki czemu stanie się niezbędnikiem w kuchni. Noże wykonane ze stali rdzewnej cieszą się ogromną popularnością wśród japońskich mistrzów kuchni, mimo że stal rdzewna wymaga większej opieki. 

Noże mistrza Takeshi Saji, ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać od przedstawionych zdjęć. Każdy wzór jest unikatowy, co sprawia, że noże są wyjątkowe i niepowtarzalne.

Dane techniczne:

- Ostrze: 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi 
- Rękojeść: czarno-szara micarta
- Twardość: 61 +/- 1 HRC 
- Długość całkowita: 29,5 cm
- Długość ostrza: 17 cm
- Szerokość klingi: 4,8 cm
- Grubość klingi: 2,1 mm
- Sposób ostrzenia: dwustronny
- Waga: ok. 214 g

Główne cechy

Typ ostrza: Bunka
Twardość HRC +/- 1: 61
Rodzaj stali: Blue Aogami #2
Długość ostrza: 17 cm
Klinga nierdzewna: nie
Sposób ostrzenia: Dwustronny Symetryczny
Stal wielowarstwowa: Tak, 10-101 warstw
Rękojeść: Klasyczna nitowana, Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża: Nóż kuchenny