Sashimi 20cm, Kuchenny nóż ceramiczny Kyocera Kyotop

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: KT-200-HIP-D
  • Producent: Kyocera
  • Dostępność: Jest Jest  (1 szt.)
  • szt.
  • Cena netto: 1 369,92 zł / szt. 1 685,00 zł 1 685,00 zł / szt.
 
Długość ostrza – 20cm. Nóż ostrzony jednostronnie. Ostrze – Wysokiej klasy, podwójnie wypalana szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie węglika cyrkonu (ZrC). Rączka – Odporne na wilgoć drewno Pakkawood.

Sashimi jest typowym japońskim nożem kuchennym, przeznaczonym głównie do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry. Okaże się zatem niezwykle praktyczny podczas przygotowywania sushi oraz innych potraw, które wymagają kunsztu i perfekcyjnego cięcia. Jego długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, jednostronny szlif - czyste cięcie, natomiast podwójnie wypalana ceramika, z której wykonano ostrze, gwarantuje, że nóż będzie służył przez wiele lat, bez konieczności częstego ostrzenia.

Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku nawet po kontakcie z nożem. Jak wiadomo, sałatę się rwie, ponieważ po kontakcie z metalem ciemnieje, ogórki obiera się z odpowiedniej strony, aby nie miały goryczki itd. Nożem ceramicznym można kroić sałatę, obierać i kroić ogórki (z każdej strony) oraz inne warzywa i owoce bez obaw o ich smak i wartości odżywcze.