Nóż szefa żłobiony 18 cm Masahiro MV-H

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 14980
  • Producent: Masahiro
  • Kod producenta: 4978857149806
  • Dostępność: Towar dostępny Towar dostępny  (3 szt.)
    Czas realizacji: 24 h
  • 579,00 zł / szt.

Nóż Szefa żłobiony 18 cm Masahiro MV-H

Opis produktu:

Przedstawiamy japoński nóż kuchenny Masahiro, cechuje go lekkość oraz łatwość użytkowania, doceni go każdy kucharz, nóż szefa doskonale sprawdzi się jako codzienne narzędzie w pracach kuchennych, ostrze o długości 18 cm doskonale sprawdza się do krojenia mięsa, ryb oraz warzyw i owoców. Dzięki swoim gabarytom ostrze doskonale sprawdza się w krojeniu większych płaszczyzn. Natomiast żłobione ostrze uniemożliwia przywieranie produktów do ostrza.

Dane techniczne:

- Ostrze: stal MBS-26
- Rękojeść: POM (polyacetal)
- Twardość: 58-59 HRC
- Długość całkowita: 30,6 cm
- Długość ostrza: 18,3 cm
- Szerokość klingi: 4,8 cm
- Grubość klingi: 2 mm
- Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
- Waga: ok. 130 g

Konserwacja noży kuchennych

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są mniej wymagające w kwestii dbania o nie. W składzie zawierają chrom i inne pierwiastki, dzięki którym są bardziej odporne na środowisko zewnętrzne niż noże ze stali rdzewnych (węglowych). Jednak nie należy ich zaniedbywać zupełnie. Po użyciu należy je umyć i najlepiej wytrzeć do sucha lub pozostawić do wyschnięcia na ociekaczu, lub listwie magnetycznej. Jeśli trzymamy noże w bloku to najlepiej wkładać je tam, kiedy już są suche. Jeśli zostawiamy nóż na dłużej bez używania, nie zaszkodzi mu nasmarowanie go jakimś olejem jadalnym (unikajmy tylko tych szybko jełczejących jak olej lniany). Mimo że stal określona jest jako nierdzewna w nie sprzyjających okolicznościach może pokryć się patyną, jeśli nie będziemy o nóż dbali.

Całkowicie niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Bardzo ostre środki chemiczne używane w zmywarkach mogą powodować przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeści lub ich powłoki a wysoka temperatura może spowodować odpuszczenie (rozhartowanie) krawędzi tnącej. Z tego samego powodu nie powinniśmy używać noża do mieszania czy sprawdzania twardości warzyw, czy mięsa w gotującym się bulionie.

 

 

Gwarancja udzielana jest na okres 24 miesięcy od daty zakupu.

Gwarancja obejmuje wyłącznie uszkodzenia wynikające z ukrytych wad produkcyjnych lub materiałowych pod warunkiem, że:

  • narzędzie było użytkowane zgodnie z instrukcją obsługi i przeznaczeniem oraz odpowiednio konserwowane;
  • stosowane było w zalecanych przez producenta warunkach;

Gwarancją nie są objęte uszkodzenia wynikające niewłaściwej eksploatacji.

Główne cechy

Typ ostrza: Szefa kuchni
Twardość HRC +/- 1: 58, 59
Rodzaj stali: MBS-26
Długość ostrza: 18 cm
Klinga nierdzewna: tak
Sposób ostrzenia: Dwustronny Asymetryczny
Stal wielowarstwowa: Nie
Rękojeść: Klasyczna nitowana
Marka: Masahiro
Rodzaj noża: Nóż kuchenny