Okada Nóż Shirogami Kiritsuke Sashimi 24 cm

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: J-2041
  • Producent: Masanobu Okada
  • Kod producenta: J-2041
  • Dostępność: Jest Jest  (2 szt.)
    Czas realizacji: 24 h | Dostępny ,,od ręki" w sklepie stacjonarnym
  • szt.
  • 1 319,00 zł / szt.

Nóż Shirogami Kiritsuke Sashimi 24 cm Masanobu Okada

Opis produktu:

Przedstawiamy tradycyjny japoński rdzewny nóż kuchenny mistrza Masanobu Okada, doskonale sprawdza się do plastrowania surowej ryby i mięsa jednym cięciem, a także świetnie spisuje się w oprawianiu ryb i zdejmowania skóry oraz sprawdza się podczas przygotowywania sushi, carpaccio czy innych potraw z delikatnych składników. Kiritsukes to symbol statusu w Japonii, ponieważ potrzebują trochę czasu i umiejętności do opanowania. I wszyscy mistrzowie gdzieś zaczynają. Jeśli interesuje Cię styl kiritsuke i chcesz poszerzyć swoją kolekcję, to doskonały wybór dla twojej kuchni. Jest to również świetny nóż do ćwiczenia pielęgnacji i ostrzenia noża ze stali węglowej. Noże wykonane ze stali węglowej cieszą się ogromną popularnością wśród japońskich mistrzów kuchni, mimo że stal rdzewna wymaga większej opieki. Są to jedyne na rynku noże do sushi ostrzone dwustronnie.

Dane techniczne:

- Ostrze: stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2
- Rękojeść: oktagonalna, drewno różane
- Twardość: 63 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 37,4 cm
- Długość ostrza: 24 cm
- Szerokość klingi: 3,3 cm
- Grubość klingi: ok. 3,8 mm
- Waga: ok. 167 g

Główne cechy

Typ ostrza: Kiritsuke Sashimi
Twardość HRC +/- 1: 63
Rodzaj stali: Shirogami #2
Długość ostrza: 24 cm
Klinga nierdzewna: nie
Sposób ostrzenia: Dwustronny Asymetryczny
Stal wielowarstwowa: Tak, 2-9 warstw
Rękojeść: Tradycyjna Japońska
Marka: Masanobu Okada
Rodzaj noża: Nóż do Sushi, Nóż kuchenny