Nóż Shirogami Black Kiritsuke 21 cm Hideo Kitaoka

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: CN-2215B
  • Producent: Hideo Kitaoka
  • Kod producenta: CN-2215B
  • Dostępność: Jest Jest  (5 szt.)
    Czas realizacji: 24 h | Dostępny ,,od ręki" w sklepie stacjonarnym
  • szt.
  • 1 129,00 zł / szt.

Nóż kuchenny Kiritsuke 21 cm Hideo Kitaoka

Opis produktu:

Przedstawiamy wszechstronny japoński nóż rdzewny, ręcznie kuty przez japońskie mistrza Hideo Kitaoka. To to profesjonalny japoński nóż ostrzony jednostronnie. Świetnie sprawdzi się przy krojeniu sushi, przy filetowaniu ryb i mięsa oraz krojeniu warzyw i owoców. Kiritsukes to symbol statusu w Japonii, ponieważ potrzebują trochę czasu i umiejętności do opanowania. Jest to również świetny nóż do ćwiczenia pielęgnacji i ostrzenia noża ze stali węglowej. Noże ze stali węglowej cieszą się ogromną popularnością wśród japońskich mistrzów kuchni, mimo że stal rdzewna wymaga większej opieki.

Dane techniczne:

- Ostrze: stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 Shirogami
- Rękojeść: drewno różane
- Twardość: 63 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 34,0 cm
- Długość ostrza: 21,0 cm
- Szerokość klingi: 3,5 cm
- Grubość klingi: 3,4 mm
- Sposób ostrzenia: jednostronny
- Waga: ok. 137 g

Główne cechy

Typ ostrza: Kiritsuke Sashimi
Twardość HRC +/- 1: 63
Rodzaj stali: Shirogami #2
Długość ostrza: 21 cm
Klinga nierdzewna: nie
Sposób ostrzenia: Jednostronny Praworęczny
Stal wielowarstwowa: Tak, 10-101 warstw
Rękojeść: Tradycyjna Japońska
Marka: Hideo kitaoka
Rodzaj noża: Nóż do Sushi, Nóż kuchenny