Nóż do porcjowania 20 cm Kasumi Hammered

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: K-74020
  • Producent: Kasumi
  • Dostępność: Jest Jest  (2 szt.)
    Czas realizacji: 48 h
  • szt.
  • 685,00 zł / szt.

Nóż do porcjowania 20 cm Kasumi Hammered

Opis produktu:

Nóż japoński Kasumi z serii Hammered charakteryzuje stalowe ostrze wykonane z stali VG-10, a efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi wytrzymałość stali. Znajdzie zastosowanie w cięciu na plastry i krojeniu w kostkę delikatnych produktów, jest to nóż przydatny zwłaszcza przy krojeniu ryb oraz mięsa. Pozwala na krojenie cienkich i równych kawałków, zarówno przed jak i po gotowaniu. Czubek noża, który jest zaokrąglony daje pewność, że nóż się nie zaklinuje, natomiast szerokie ostrze ułatwia utrzymanie prostej linii cięcia.

Dane techniczne:

- Ostrze: stal VG-10
- Rękojeść: żywica poliacetalowa
- Twardość:  59-60 HRC +/- 1
- Długość całkowita:  cm
- Długość ostrza: 20 cm
- Szerokość klingi:  cm
- Grubość klingi:  mm
- Sposób ostrzenia: 
- Waga: ok.  g

Główne cechy

Typ ostrza: do porcjowania
Twardość HRC +/- 1: 59, 60
Rodzaj stali: VG-10
Długość ostrza: 20 cm
Klinga nierdzewna: tak
Sposób ostrzenia: Dwustronny Symetryczny
Stal wielowarstwowa: Tak, 10-101 warstw
Rękojeść: Klasyczna nitowana
Marka: Kasumi
Rodzaj noża: Nóż kuchenny