Nóż do pieczywa 23 cm Miyabi 6000MCT

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 34076-231-0
  • Producent: Miyabi
  • Dostępność: Jest Jest  (1 szt.)
    Czas realizacji: 7-9 dni
  • szt.
  • 1 149,00 zł / szt.

Nóż do pieczywa 23 cm Miyabi 6000MCT

Opis produktu:

Nóż kuchenny do pieczywa z serii Miyabi 6000MCT wyposażony w ząbkowane ostrze doskonale poradzi sobie z krojeniem, każdego rodzaju pieczywa, jak również świetnie kroi twarde owoce jak np. ananas.

Noże kuchenne Miyabi 6000MCT to symbioza funkcjonalności i unikalnej estetyki. Ostrze z rdzeniem MicroCarbide MC63 osadzony w 2 warstwach stali o twardości 63 HRC. Noże ostrzone dwustronnie z wykorzystaniem tradycyjnych japońskich metod Honbazuke. Dodatkowe młotkowanie na ostrzusprawia, że krojone produkty do niego nie przywierają.

Rękojeści wykonana, są ze stabilizowanego drewna kokobolo. Ergonomia i równowaga są dobrze przemyślane, co sprawia, że ​​noże te są bardzo wygodne w użyciu nawet przez dłuższy czas. Ciemne drewno kokobolo nadaje im klasyczny i stylowy wygląd. 

Dane techniczne:

- Ostrze: Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 2 warstwach stali
- Rękojeść: drewno pakka w kształcie litery D
- Twardość: 63 HRC +/- 1
- Długość całkowita: 36,8 cm
- Długość ostrza: 23,0 cm
- Szerokość klingi: 3,5 cm
- Grubość klingi: 2,0 mm
- Sposób ostrzenia: ostrze ząbkowane
- Waga: ok. 199 g

Główne cechy

Typ ostrza: do pieczywa
Twardość HRC +/- 1: 63
Rodzaj stali: MicroCarbide MC63
Długość ostrza: 23 cm
Klinga nierdzewna: tak
Sposób ostrzenia: Ostrze ząbkowane
Stal wielowarstwowa: Tak, 2-9 warstw
Rękojeść: Klasyczna nitowana
Marka: Miyabi
Rodzaj noża: Nóż kuchenny