Katsushige Anryu Shirogami Nóż Nakiri 16 cm

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: ANRYU-RC-NAKIRI160
  • Dostępność: Towar dostępny Towar dostępny  (2 szt.)
    Czas realizacji: 24 h | Dostępny ,,od ręki" w sklepie stacjonarnym
  • 629,00 zł / szt.

Katsushige Anryu Shirogami Nóż Nakiri 16 cm

Opis produktu:

Tradycyjny ręcznie kuty nóż kuchenny wykonany przez mistrza Katsushige Anryu, służy do cięcia ziół i warzyw, prostokątna klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych składników. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Całość dopełnia owalna rękojeść wykonana z drewna różanego wykończona pierścieniem z pakkawood. Konstrukcja jest niezwykle lekka, a owalna rękojeść idealnie dopasowuje się do dłoni. Noże Katsushige Anryu, ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać od przedstawionych zdjęć. Każdy wzór jest unikatowy, co sprawia, że noże są wyjątkowe i niepowtarzalne.

Dane techniczne:

- Ostrze: 11 warstwowa rdzewna stal Rdzeń Shirogami #2
- Rękojeść: drewno różane pierścień wykonany pakkawood
- Twardość: 63-64 HRC
- Długość całkowita: 31,0 cm
- Długość ostrza: 16,1 cm
- Szerokość klingi: 5,1 cm
- Grubość klingi: 2,6 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 155 g

Główne cechy

Typ ostrza: Nakiri
Marka: Katsushige Anryu
Długość ostrza: 16 - 19 cm
Rękojeść: Tradycyjna Japońska
Sposób ostrzenia: Dwustronny Symetryczny
Rodzaj stali: Shirogami
Klinga nierdzewna: nie
Rodzaj noża: Nóż do Sushi, Nóż kuchenny