Nóż Yanagi Sashimi 21cm | Bunmei 1804210

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 1804210
  • Producent: Bunmei
  • Kod producenta: 4943691804211
  • Dostępność: Jest Jest  (5 szt.)
    Czas realizacji: 24 h
  • szt.
  • Cena netto: 296,75 zł / szt. 365,00 zł / szt.

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 21cm

Opis produktu:

Przedstawiamy Yanagi najpopularniejsza odmiana noża do sashimi. ,,Yanagi” z języka japońskiego oznacza ,,wierzba, gdyż klinga kształtem przypomina kształt liścia wierzby. Doskonale sprawdza się do plastrowania surowej ryby i mięsa jednym cięciem, a także świetnie spisuje się w oprawianiu ryb i zdejmowania skóry.

Dane techniczne:

- Ostrze: Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)
- Twardość ostrza: 56-57 HRC
- Długość całkowita: 36 cm
- Długość ostrza: 21 cm
- Szerokość ostrza: 3,2 cm
- Grubość klingi: 2,8 mm
- Rękojeść: Drewno magnoliowe
- Waga: ok. 122 g

Noże kuchenne Bunmei to tradycyjne japońskie noże kuchenne, tworzone przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży Global. Klingi są wykonywane z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjny kształt gwarantuje wygodny chwyt, jednostronny szlif jest doskonały w pracy z surowymi rybami i mięsem. Doskonale sprawdzają się dla profesjonalistów, noże wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizga się w dłoni. Klingi wykonywane z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu.

Główne cechy

Typ ostrza: Yanagi Sashimi
Twardość HRC +/- 1: 56, 57
Rodzaj stali: Molibdenowo-wanadowa
Długość ostrza: 21 cm
Klinga nierdzewna: tak
Sposób ostrzenia: Jednostronny Praworęczny
Stal wielowarstwowa: Nie
Rękojeść: Tradycyjna Japońska
Marka: Bunmei
Rodzaj noża: Nóż do Sushi, Nóż kuchenny