Nóż Tako Sashimi 21cm | Bunmei 1803210

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 1803210
  • Producent: Bunmei
  • Kod producenta: 4943691803214
  • Dostępność: Jest Jest  (11 szt.)
    Czas realizacji: 24 h
  • szt.
  • Cena netto: 271,54 zł / szt. 334,00 zł / szt.

Bunmei Nóż Tako Sashimi 21cm

Opis produktu:

Przedstawiamy nóż Takohiki, jest to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sahimi, pochodzący ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Klinga noża jest węższa, cieńsza oraz lżejsza niż w nożu Yanagi, dzięki czemu odczuwamy mniejsze zmęczenie podczas pracy. Nazwa ,,Tako”, po japońsku znaczy ,,ośmiornica”, wzięła się, że nóż szczególnie dobrze radzi sobie kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Nóż został zaprojektowany tak,by wykonywać nim pojedyncze płynne cięcia.

Dane techniczne:

- Ostrze: Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)
- Twardość ostrza: 56-57 HRC
- Długość całkowita: 35,5 cm
- Długość ostrza: 21 cm
- Szerokość ostrza: 2,1 cm
- Grubość klingi: 2,7 mm
- Waga: ok. 97 g
- Rękojeść: Drewno magnoliowe

Noże kuchenne Bunmei to tradycyjne japońskie noże kuchenne, tworzone przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży Global. Klingi są wykonywane z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjny kształt gwarantuje wygodny chwyt, jednostronny szlif jest doskonały w pracy z surowymi rybami i mięsem. Doskonale sprawdzają się dla profesjonalistów, noże wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizga się w dłoni. Klingi wykonywane z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu.dzi sobie kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Nóż został zaprojektowany tak,by wykonywać nim pojedyncze płynne cięcia.

Główne cechy

Typ ostrza: Tako Sashimi
Twardość HRC +/- 1: 56
Rodzaj stali: Molibdenowo-wanadowa
Długość ostrza: 21 cm
Klinga nierdzewna: tak
Marka: Bunmei