Nóż Oroshi 24cm | Bunmei 1805240

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 1805240
  • Producent: Global
  • Kod producenta: 4943691805249
  • Dostępność: Jest Jest  (4 szt.)
    Czas realizacji: 24 h | Dostępny ,,od ręki" w sklepie stacjonarnym
  • szt.
  • 515,00 zł / szt.

Bunmei Nóż Oroshi 24cm

Opis produktu:

Przedstawiamy nóż Oroshi, służy do filetowania i oprawiania średnich lub dużych ryb. Dzięki zastosowaniu dłuższego i węższego ostrza niż standardowa Deba, doskonale nadaje się do plastrowania filetów rybnych i mięs, świetnie zastępuje nóż Yanagi. Profesjonalni kucharze wykorzystują ten nóż podczas prac kuchennych, aby zaoszczędzić czas.

Dane techniczne:

- Ostrze: Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)
- Twardość ostrza: 56-57 HRC
- Długość całkowita: 39 cm
- Długość ostrza: 24 cm
- Szerokość ostrza: 4,2 cm
- Grubość klingi: 4,7 mm
- Waga: ok. 264 g
- Rękojeść: Drewno magnoliowe

Noże kuchenne Bunmei to tradycyjne japońskie noże kuchenne, tworzone przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży Global. Klingi są wykonywane z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjny kształt gwarantuje wygodny chwyt, jednostronny szlif jest doskonały w pracy z surowymi rybami i mięsem. Doskonale sprawdzają się dla profesjonalistów, noże wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizga się w dłoni. Klingi wykonywane z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu.

Główne cechy

Typ ostrza: Oroshi
Twardość HRC +/- 1: 56, 57
Rodzaj stali: Molibdenowo-wanadowa
Długość ostrza: 24 cm
Klinga nierdzewna: tak
Sposób ostrzenia: Jednostronny Praworęczny
Stal wielowarstwowa: Nie
Rękojeść: Tradycyjna Japońska
Marka: Bunmei
Rodzaj noża: Nóż do Sushi, Nóż kuchenny