Satake Yoshimitsu Nóż Santoku 17cm

  • Dodaj recenzję:
  • 804-042
  • Producent: Satake
  • Dostępność: Brak Brak
  • szt.
  • Cena netto: 137,40 zł / szt. 169,00 zł / szt.

Nóż Santoku z serii Satake Yoshimitsu, stal wysokowęglowa SK-5, długość ostrza 17 cm

Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

 

Ostrze – Stal wysokowęglowa SK-5

 

Twardość ostrza – 62 HRC

 

Rękojeść – Uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa

 

Noże Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje fenomenalną ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta wzmocniono pierścieniem z tworzywa. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości noże ze stali węglowej są niezwykle cenione przez japońskich mistrzów kuchni, mimo że wymagają troskliwszej opieki.